Een kapper in Delft

Er zijn steeds meer kappers in Nederland en mannen gaan gemiddeld vaker naar de kapper dan vrouwen. Het wordt aangeraden om de korte opgeschoren kapsel elke 4 tot 5 weken bij te laten werken door de kapper. Bij middel lang haar wordt aangeraden om dit elke 6 tot 8 weken te doen. Wanneer mannen lang haar hebben is het verstandig om elke 3 maanden de dode punten te laten knippen door een kapper Delft

Het aantal kappers is gelijk gebleven 

Het aantal mensen dat als kapper werkt is in de afgelopen tien jaar ongeveer gelijk gebleven. Zowel in 2007 als in 2017 telde Nederland zo’n 45 duizend kappers.  Het aandeel dat als zelfstandige kapper werkt is toegenomen met zo’n 43 procent in 2007 tot bijna de helft 49 procent is 2017. Hierbij kun je denken aan thuiskappers en aan kleine salons aan huis. In Nederland telt in 2018 een recordaantal aan kapperszaken. Het aantal mensen dat als kapper werkt nam de afgelopen 10 jaar niet tot weinig toe. Bijna de helft van alle kappers is zelfstandig ondernemer. Dit blijkt uit nieuwe analyses van het CBS. In de afgelopen 10 jaar zijn er ongeveer 10 duizend kapperszaken bijgekomen. In 2007 waren er bijna 17 duizend kapperszaken terwijl dit er in 2018 bijna 27 duizend zijn. Dit is het grootste aantal sinds het begin van deze meting in 2007. Kappers draaide samen in totale omzet van 1,7 miljard euro. Dit bedrag bedroeg vijf jaar eerder 1,5 miljard. Er zijn dus steeds meer kapperszaken in Nederland. de afgelopen 10 jaar zijn er ongeveer 10 duizend kappers bijgekomen. Een vrouw gaat dus minder vaak naar een kapper Delft dan een man. Een man gaat gemiddeld 10 keer per jaar naar een kapper Delft terwijl een vrouw gemiddeld 3 keer per jaar naar de kapper gaat. De prijs van voor een knipbeurt voor een man is tevens ook aanzienlijk lager dan een knipbeurt voor die van een vrouw. Dit scheelt gemiddeld namelijk al snel 16 euro.

kapper Delft

Meeste kapperszaken in Groot-Rijnmond

De meeste kapperszaken liggen in Groot-Rijnmond, dit zijn er namelijk 2165. Deze regio kende met 885 ook de grootste toename van kapperszaken in 2007 en 2018. Groot-Amsterdam en de regio Utrecht staan op de tweede en derde plek. De hoogste dichtheid van kapperszaken was in beide jaren in Zeeuws-Vlaanderen. De minste kappers per duizend inwoners zien we in de COROP-gebieden in Utrecht, West-Nederland en Groningen.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *